Cum prevenim muscaturile de capuse

22 aug.

Cum prevenim muscaturile de capuse

  Diverse

Se tot discuta despre capuse cum ca sunt foarte periculoase si o simpla muscare de-a lor este suficienta pentru aparitia multor complicatii. Capusele sunt niste insecte extrem de mici care nu sar si nici nu zboara insa se fixeaza pe pielea gazdei si se hranesti cu sangele ei. Tocmai din aceste motive capusele sunt periculoase. Ele pot provoca foarte multe complicatii ducand pana la paralizie sau transmiterea anumitor boli. Ce trebuie sa facem pentru a evita aceste capuse? Iata ce ar trebui sa faceti pentru a evita capusele:

In primul rand puteti sa aplicati un spray care are rolul de a alunga insectele. Puteti sa cumparati spray-uri din farmacii si sa le folositi conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu folosi niciodata spray-ul direct pe piele si foloseste-l pe materiale.

Trebuie sa fiti foarte atenti la cum distribuiti spray-ul protector impotriva insectelor la copii. Copii sunt mult mai vulnerabili si au o piele mult mai sensibila decat avem noi. Din acest motiv trebuie sa fiti foarte atenti cum ii dati pe copii cu spray-urile protectoare. Nu pulverizati niciodata pe mainile copiilor deoarece acestia sunt tentati sa bage mainile in gura iar acest lucru nu poate decat sa ii faca rau. Substanta pe care o pulverizati pe corp nu va face rau doar insectelor ci are in compozitie foarte multe substante toxice care dauneaza foarte mult la sanatatea copilului. Dupa ce folositi spray-urile trebuie sa va spalati foarte bine cu apa si cu sapun pentru a indeparta orice urma de substanta toxica de pe piele.

Este foarte important sa va acoperiti cea mai mare parte din corp pentru a preveni aceste neplaceri. Cu cat va acoperiti o parte mai mare din corp cu atat riscul sa aveti de-a face cu o capusa va fi mai mic. Incercati sa purtati pantaloni lungi atunci cand mergeti la picnic.

One Comments “Cum prevenim muscaturile de capuse

  1. Chiar trebuie sa ai grija mare la insectele astea. Sunt atat de periculoase de nici nu ne dam seama! Ati fi surprinsi cat de multe gasiti in perioada asta prin iarba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *