Containerul care poate curata apele oceanelor

30 dec.

Containerul care poate curata apele oceanelor

Oceanul este ca o groapa mare de gunoi, unde se gasesc peste opt milioane de tone de gunoaie si deseuri- suficient incat sa se umple cate cinci saci de gunoi pentru fiecare metru de coasta de pe planeta. Insa, o noua inventie ar putea rezolva aceasta problema care ne da foarte multe batai de cap, atat noua cat si animalelor care traiesc in acest mediu.

Niste surferi din Perth, Australia, au inventat un „buncar plutitor” care poate trage automat gunoil ce pluteste pe apa, la fel ca si un aspirator. Desi inventia pare a fi o solutie minora care nu pare a fi in masura sa combata sau sa reduca cele opt tone de gunoi din oceane, totusi, aceasta inventie ar putea fi utila pentru oprirea deseurilor, astfel incat acestea sa nu mai poata parasi porturile, de exemplu.

Seabin

Peter Ceglinski si Andrew Turton au petrecut mai bine de patru ani pentru a reusi sa inventeze „Seabin”- sustinand ca acest container ar putea fi o solutie pentru curatarea oceanuelor. Seabin a fost proiectat in ideea de a fi utilizat in porturi marine unde gunoaiele sunt transportate in larg de catre maree, vant si furtuni.

Asadar, dispozitivul este realizat dintr-un cilindru care pluteste in pozitie verticala, existand un capat deschis asezat pe partea ce intra in contact cu suprafata apei. O pompa de apa creeaza un flux special cu ajutorul careia gunoiul este prins intr-un „sac de captura”, dupa care apa este pompata inapoi in mare. Containerele pot fi lasate si 24 de ore pe zi in larg pentru a curata apele. Inventatorii, care in prezent traiesc in Palma, Mallorca, doresc sa stranga pana la 230.000 de dolari fonduri pe Indiegogo pentru ca ideea lor sa devina realitate. De asemenea, acestia anunta ca un container de gunoi are pretul de 3.825 dolari si va fi lansat la sfarsitul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.