Consumul de energizant si reactia organismului

21 aug.

Consumul de energizant si reactia organismului

 

Pentru cei a caror nivel de energie este la pamant un energizant pare sa salveze situatia. Te-ai gandit insa ce reactie are organismul tau la un astfel de consum? Iata ce spun specialistii cu privire la aceasta bautura si ce se intampla in interiorul tau imediat dupa:

  1. Dupa primele 10 minute de la consum simti deja batai de inima accelerate, un ritm mai avansat. Acesta este timpul minim ca urmare a prezentei cofeinei in organism si manifestare de simptome in acest sens.
  2. Agitatia si concentrarea devin mai alerte dupa primul sfert de ora si pana la 45 de minute dupa consum. Nu ii va lua mult timp pana cand sa isi faca acest efect.
  3. Intre 30 si 50 de minute ii va lua si ficatului timp sa absoarba enorma cantitate de zahar ce se gaseste de regula intr-o astfel de bautura. In tot acest timp, cofeina este deja “consumata”.
  4. Asa cum spun si specialistii si cum se poate observa concret si in realitate, dupa aproximativ o ora ajungi sa pierzi din teren in fata oboselii. De fapt cam acum este timpul cand iti dai seama ca esti mai obosit ca inainte. In acelasi ritm de desfasurare, descopera ca la o ora dupa consum de energizant incep sa dispara efectele sale.
  5. La 6 ore maximum dupa ce ai consumat un energizant inca exista mare parte din aceasta substanta in sange, in medie 50%.
  6. Dupa 12 pana la 24 de ore unii pot resimti si ceea ce se poate numi un efect secundar din consumul de cafeina. Asadar, durerile de cap sunt cele mai frecvente, precum si problemele digestive, cu posibilitate de a avea o stare de irascibilitate.

Nu in ultimul rand, poate ca surprinzator sau nu insa abia dupa 7 pana la 12 zile organismul se poate obisnui cu acest tip de bautura si mai prezinta alte semne, efecte secundare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *