Consecintele nerespectarii normelor de securitate si sanatate in munca la serviciu

protectia_muncii 17 iul.

Consecintele nerespectarii normelor de securitate si sanatate in munca la serviciu

La fiecare angajare oamenii sunt informati in legatura cu normele de securitate si sanatate in munca la serviciu.

Acestea sunt niste specificatii privind masurile care trebuie luate pentru a preveni pericolele la care se expun persoanele angajate.

De multe ori noii angajati tind sa ignore aceste avertismente, ceea ce duce in mod tragic la evenimente neplacute. Principalele cauze ale accidentarilor sunt: neglijenta, neatentia, faptul de a lua decizii gresite de catre angajat fara

a-si intreba superiorul, necunoasterea  si nerespectarea normelor de securitate si sanatate in munca.

Aceste evenimente au consecinte negative asupra mai multor persoane implicate in  mod direct sau indirect in eveniment.

Primul care are de suferit de pe urma unui eveniment neplacut este angajatul . Acesta poate suferi traume, infirmitate sau izolare sociala. Toate aceste lucruri pot duce pe viitor la dificultati in gasirea unui nou loc de munca pentru acest angajat.

Consecinte ingrijoratoare exista si asupra angajatorului care va avea de suportat cheltuieli suplimentare si a carui firma este pusa intr-o lumina proasta.

In al treilea rand un eveniment neplacut poate avea consecinte directe asupra societatii in general. Din acest punct de vedere este vizata familia pesoanei accidentate, care nu detine posibilitatea de a se intretine fara angajatul accidentat. De asemenea apar probleme sociale generale legate de spitalizarea persoanei accidentate si de reintegrarea in societate a acesteia.

Regulile de securitate si sanatate in munca trebuie respectate cu strictete pentru a evita posibilele accidentari cu consecinte grave. Se recomanda sa apelam la specialisti in domeniu care sa stie sa respecte legea si sa ia masuri interne specifice de prevenire.

De asemenea trebuie acordata o atentie sporita instruirii angajatorilor, verificarea lor periodica si sanctionarea abaterilor.

Instruirea angajatilor se realizeaza in mod periodic si se incheie cu o evaluare a cunostiintelor acestora.

Verificarea se realizeaza prin controale si, daca este cazul, sanctionarea se realizeaza prin metodele specifice de sanctionare.

Securitatea si  sanatatea in munca este un domeniu vast care este tratat cu seriozitate in strainatate si merita atentia noastra si in Romania.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.