Conditiile pentru care stam la serviciu peste program

30 ian.

Conditiile pentru care stam la serviciu peste program

  Diverse

In ziua de astazi tot angajatorii isi doresc sa gaseasca oameni cat mai eficienti, care sa faca cat mai maulta treaba si sa le plateasca cat mai putin daca este posibil. Plata anagajatilor nu se mai face in functie de performante ci mai degraba in functie de preferintele angajatorului. Este normal ca angajatul sa nu mai aiba acea vointa sau placere de a merge la munca. Vrem sau nu sa credem banii sunt cei care ne motiveaza.

Este criza financiara insa acesta nu reprezinta un motiv suficient de bun incat sa avem o scuza asupra faptului ca banii sunt cei care ne motiveaza sa muncim mai mult sau mai putin. Toata lumea are nevoie de bani. In cazul in care facem o munca care nu ne place nu putem sa spunem ca nu suntem motivati de bani. Este clar: mergem la acel serviciu pentru ca nu mai aveam de ales si trebuie sa sa mergem indiferent daca ne place sau nu pentru ca trebuie sa ne castigam existenta.

Sefii au pretentia de a ramane peste program pana cand ametim si mergem teleghidati acasa. Exista anumite drepturi pe care unii oameni nu le cunosc si se lasa calcati in picioare pentru ca ei nu cunosc regulile societatii in timp ce sefii lor le cunosc:

In primul rand trebuie sa stiti ca daca prestati munca in afara normei normale pe care o prestati de obicei, acestea se considera a fi ore suplimentare si trebuie sa fie platite corespunzator.

De asemenea, in cazul in care nu doriti sa prestati munca suplimentara nu inseamna ca sunteti obligati sa o faceti. Daca nu doriti sa faceti acest lucru nu il veti face si gata. Depinde de vointa fiecarui angajat daca ramane sa faca sau nu orele suplimentare deoarece acestea sunt pur si simplu optionale. De asemenea, orele suplimentare pe care le presteaza angajatul trebuie sa fie negociate cu seful institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *