Comportament pentru prima zi de scoala

1 sept.

Comportament pentru prima zi de scoala

Pentru cei mai multi parinti nu conteaza atat de mult prima zi de scoala. Ar trebui sa ne gandim la emotiile pe care ni le ofera prima zi de scoala atat noua cat si copiilor nostri. Este foarte important ca micutul tau sa va aiba alaturi pe ambii parinti si sa stiti sa ii pregatiti cu blandete aceasta etapa mai grea decat gradinita.

Cu siguranta vei avea emotii atunci cand ii vei pregati uniforma, pachetul, ghiozdanul…iti amintesti de prima ta zi de scoala si nu iti vine sa crezi ca deja timpul a trecut atat de repede iar copilul tau creste din ce in ce mai mult. Esential este sa fiti cat mai apropiati de copil in acest moment in care are nevoie de voi, amandoi. Orice persoana tine minte prima zi de scoala pentru ca are puternice influente emotionale.

Copilul nu isi va aminti discursul directoarei sau al domanei invatatoare insa isi va aminti cu drag de faptul ca el a fost sustinut fizic si moral de ambii parinti. El se poate simti speriat si din acest motiv are nevoie de foarte multe sfaturi si sustineri din partea parintilor.

In primul rand trebui sa tii cont ca orice copil se adapteaza destul de greu unui alt mediu decat cel obisnuit. Din acest motiv trebuie s aiti ajuti copilul sa depaseasca perioada in care simte ca nu se poate obisnui pur si simplu. De acum va avea inca 20 sau 30 de colegi cu care inca nu se cunoaste sau nu a interactionat niciodata. Nici sistemul nou la care trebuie sa se adapteze nu va fi usor de inteles pentru micut pentru ca de acum trebuie sa face teme si exercitii ceea ce nu facea la gradinita.

De acum inainte copilul va trebui sa se obisnuioasca ca trebuie sa mearga zilnic la scoala unde va fi singur, fara mama sau cu tata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *