Cifoza – in ce consta aceasta afectiune?

cifoza 18 iul.

Cifoza – in ce consta aceasta afectiune?

In ultimii ani, cazurile de cifoza au devenit tot mai frecvente, iar acest lucru este destul de ingrijorator. Este vorba despre acea afectiune ce se instaleaza la nivelul coloanei vertebrale si produce o deformare a acesteia. In stadiu avansat cifoza conduce catre o proeminenta dorsala.

Cifoza este de mai multe tipuri. Spre exemplu, exista o categorie ce e specifica femeilor care au depasit o anumita varsta. Aceasta se instaleaza atunci cand osteoporoza a slabit oasele de la nivelul coloanei vertebrale pana in stadiul in care acestea sunt mai predispuse fracturarii sau tasarii.

De asemenea, exista cifoza specifica copiilor si adolescentilor. Aceasta rezulta dintr-o deformare a coloanei. In stadiu incipient, problemele cauzate de aceasta sunt usoare. Atunci cand boala este mai avansata insa, exista posibilitatea ca cifoza sa provoace dureri destul de dificil de suportat. Pentru a stabili un tratament corespunzator, specialistul trebuie sa aiba in vedere o serie de aspecte precum cauza instalarii bolii, varsta, etc.

Care sunt principalele simptome ale cifozei?

Cel mai frecvent intalnite sunt durerile de spate, alaturi de oboseala generala si musculara, respiratie ingreunata sau spate rigid. Cei care aleg persoana nepotrivita pentru a afla simptomele cifozei, ar putea primi ca raspuns faptul ca trebuie ca acestea sa fie cu adevarat sesizabile pentru a putea stabili acest diagnostic. Daca vei accesa pagina chiromedicalhealthcenter.ro, vei afla de la specialistii din spatele acestui site ca este posibil sa suferi de cifoza si sa nu prezinti simptome in acest sens. Expertii in chiropractica ai acestei clinici ofera solutii numeroase, alaturi de remedii pentru cifoza. Printre acestea se numara: tratament blocaj lombar, tratament entorse, tratament spondiloza cervicala, tratament discopatie lombara – lista completa a afectiunilor ce pot fi tratate este disponibila la adresa web mentionata anterior.

Daca sesizezi o curbura accentuata in partea de sus a coloanei, acest lucru ar trebui sa iti ridice semne de intrebare. Daca ai parte de ghinionul de a suferi de cifoza grava, atunci simptomele netratate se agraveaza mai tare cu trecerea timpului.

cifoza

Multi dintre cei care nu s-au interesat din timp care sunt simptomele cifozei Cluj sau fiind locuitor al oricarui alt oras din tara, au aflat care sunt urmarile pe care aceasta afectiune le poate avea asupra corpului si starii generale de bine.

Stiai ca exista cazuri, intr-adevar este vorba despre cele izolate, in care agravarea situatiei conduce catre compresia maduvei spinarii. Astfel, este favorizata aparitia unor probleme de ordin neurologic, iar pierderea controlului asupra anumitor simturi, printre care si al vezicii urinare, nu sunt excluse din lista cu efectele negative ce insotesc afectiunea.

Cum poti sa previi cifoza?

Ei bine, atat cea de tip Scheuermann, cat si cea congenitala, sunt rezultate in urma instalarii unor probleme de ordin structural al vertebrelor. In realitate, nu poti sa faci nimic pentru a preveni instalarea acestora. Poti in schimb sa incetinesti procesul primului tip de cifoza. Astfel, poti sa incetinesti sau sa previi cifoza posturala prin practicarea unor exercitii fizice in mod constant, in vederea intaririi muschilor de la spate.

In cazul adultilor, cifoza poate fi provocata si de alte tipuri de tulburari. Spre exemplu, cei care sufera de infectii la nivelul coloanei vertebrale, de artrita degenerativa sau tumori, sunt mai predispusi acestei afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *