Cele mai simple lucruri au cele mai lungi explicatii

15 dec.

Cele mai simple lucruri au cele mai lungi explicatii

Sunt foarte multe lucruri in aceasta lume pe care nu le intelegem pentru ca lumea e un loc foarte confuz. Dar in privinta unor anumite lucruri intelegem conceptul si ideea foarte usor. Sunt lucruri pe care le stim fara a intelege precis de ce exista sau functioneaza intr-un anumit mod. Totusi ce e simplu la prima vedere se poate complica foarte rapid si usor.

Dovada ca 1+1=2 are 300 de pagini

Ecuatia 1+1=2 este probabil prima parte de matematica pe care majoritatea din noi au nvatat-o. Adunarea si scaderea sunt doua din cele mai simple concepte in matmatica. Daca ai un mar si mai primesti unul, evident ai doua mere. Prin aceeasi logica daca dai un mar din cele doua ramai cu doar unul. Este un fapt recunosctu la nivel international ce trece de barierele limbii si cele legate de rasa.

Totusi faptul ca 1+1=2 nu a fost dovedit si demonstrat stiintific pana in secolul XX, in mai bine de 300 de pagini.

Ceea ce suna a fi un lucru deosebit de simplu la prima vedere s-a dovedit a fi o concept foarte dificil de demonstrat din punct de vedere matematic. Mai exact au fost necesare 372 de pagini de calcule si operatii matematice sa dovedeasca acest lucru.

Nu exista o teorie universala cu privire la modul de functionare al bicicletelor.

Bicicletele sunt prezente in lume pentru mai bine de 100 de ani. De la inventia bicicletei am ajuns la moduri de transport mult mai evoluate si mai puternice.

Chiar si asa nu exista o teorie exacta cu care toti oamenii de stiinta sa fie deacord in privinta modului de functionare a unei biciclete. Pentru o buna perioada de timp s-a crezut ca miscarea circulara a rotilor tine bicicleta in pozitie verticala. Aceasta teorie a fost spulberata cand cercetatorii au construit o masina care inlatura efectele giroscopice ale rotii si bicicleta a continuat sa ramana in pozitie verticala fara o explicatie logica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *