Cele mai poluate regiuni din lume

24 sept.

Cele mai poluate regiuni din lume

Cele mai poluate regiuni ale lumii sunt putin cunoscute, chiar si pentru tara din care fac parte, dar cu toate acestea au un impact incredibil asupra a milioane de oameni, cele mai importante dezastre naturale fiind descrise de cancer, malformatii din nastere, retardare mintala si o speranta de viata mai mica.

Acestea sunt cele mai poluate locuri de pe Pamant

Cernobil, Ucraina- cel mai cunoscut dezastru nuclear din istorie este cel care s-a petrecut la Cernobil la data de 26 aprilie 1986. Un colaps al reactorului nuclear din apropiere a eliberat de 100 de ori mai multe radiatii decat bombele care au fost aruncate peste Hiroshima si Nagasaki. Acum, la aproape  decenii de la explozie, zona din apropierea centralei ramane inca nelocuita iar localnicii inca prezinta semne ramase de la dezastru. Leziuni la nivelul pielii, boli respiratorii, infertilitate si malformatii din nastere descriu oamenii din zonele contaminate in apropiere de Belarus, Rusia si Ucraina. De asemenea, in perioada 1993-2002, mai mult de 4000 de cazuri de cancer de tiroida au fost inregistrate in randul copiilor si a adolescentilor din aceste regiuni.

Dzerzhinsk, Rusia- pana la sfarsitul Razboiului Rece, aici se afla locul principal unde se fabricau armele chimice ale Rusiei. Aproape 300.000 de tone de deseuri chimicale au fost eliminate in mod necorespunzator intre anii 1930-1998, ceea ce face ca aceasta regiune sa fie numita de Guiness Book of World Record ca Cel Mai Poluat Oras din Lume. In anul 2003, rata mortalitatii din aceasta zona a ajuns pana la 240% iar media sperantei de viata era de 42 de ani pentru barbati si 47 pentru femei. Mai mult de un sfert din populatia locala inca este angajata in fabrici care continua sa produca substante chimice toxice.

La Oroya, Peru- In orasul minier La Oroya, emisiile toxice de la uzina de prelucrare a metalelor detinuta de Missouri Doe Run Corporation, a fost responsabila de nivelul inalt de plumb care a ajuns sangele a peste 99% din copiii care traiesc in aceasta zona. Ratele extrem de ridicate a mortilor premature au legatura cu gazele nocive din minerie, iar bolile respiratorii sunt frecvente. Vegetatia din jurul acestui oras a fost distrusa de ploaia acida din cauza emisiilor de dioxid de sulf foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *