Cele mai „…” planete

Kepler 70-B 17 iul.

Cele mai „…” planete

Universul este un spatiu interminabil ce adaposteste planete sisteme solari si intregi galaxii. O mare parte in acestea se spune ca le cunoastem, daravand in vedere ca nu avem o dimensiune exacta a Universului puteam considera ca am zgariat doar varful icebergului. O parte din planetele pe care le cunoastem pana acum au o serie de caracteristici destul de interesante care sunt adevarate recorduri in lumea cercetatorilor. Chiar daca au nume extrem de complicate si nu ai cum sa le retii pe toate, planelete care ies in evidenta sunt urmatoarele:

Kapteyn B

Aceasta planeta este recunoscuta pentru faptul ca este cea mai veche planeta descoperita pana in prezent de oamenii de stiinta. Aceasta are o varsta de 2 miliarde de ani si se crede ca s-a format odata cu Big Bang-ul.  Aceasta planeta este suficient de apropiata de propria stea pentru a avea apa in stare lichida la suprafata. Kapteyn B face parte din sistemul Kaptey si este unul deosebit de interesant. Este cel mai apropiat sistem de sistemul nostru solar si se crede ca a facut parte din Calea Lactee dupa care s-a destramat, ramasitele acestuia putand fi gasite in Omega Centauri, o galaxie aflata la 16 000 de ani lumina distanta.

Kepler 70-B

Kepler 70-B este o planeta care iese in evidenta ca fiind cea mai fierbinte planeta cunoscuta de cercetatori. Aceasta se afla pe cea mai apropiata orbita fata de steaua sa si temperaturile ajung sa depaseaca si cifra de 7000 de grade Celsius. Ca sa va faceti o idee, Kepler 70-B se afla la o distanta de 65 de ori mai mare decat cea dintre Soare si Mercur, cea mai apropiata planeta de Soare din sistemul notru solar.

Pe langa acest fapt, planeta este destul de neobisnuita in ideea ca desi este un gigant rosu, aceasta nu a explodat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *