Cei mai zgarciti dintre pamanteni – europenii, insa care dintre ei?

4 sept.

Cei mai zgarciti dintre pamanteni – europenii, insa care dintre ei?

Din lungul sir de sondaje de opinie se pare ca unul este extrem de interesant cu privire la cat suntem de zgarciti cand vine vorba de bani. Desigur, asta caracterizeaza pe toata lumea intr-o oarecare masura insa din sirul de europeni se pare ca unii sunt pur si simplu mai zgarciti ca nimeni altii.

Potrivit unei firme de asigurari care a dorit sa faca un astfel de sondaj, francezii sunt numarul unu la zgarcenie cand vine vorba de bacsisuri. Cei de la DirectLine, caci despre ei este vorba, spun ca aceasta natie este cea mnai zgarcita insa acest comportament se manifesta mai ales cand vine vorba de a fi turist in tara straina.

In acelasi top se continua cu englezi si cu italieni. Ai crede ca sunt cei mai bogati din aceasta lume de vreme ce au astfel de manifestari. In orice caz, sunt exact la opusul celor precum americanii. In randul acestora se pare ca a oferi bacsis este ca si parte din cultura, cu radacini adanci in forma lor de educatie. Si sunt si cazuri celebre cu americani care impresioneaza prin asa zisa practica a bacsisului.

Pentru ca studiul s-a bazat in principal pe ideea de a oferi bacsis sa nu uitam ca totul se raporteaza si la culturile diferite. Cu alte cuvinte, de la caz la caz se practica o alta forma de bacsis. Spre exemplu in Canada sau America se obisnuieste a se oferi intre 15 si pana la 20% din nota de plata drept bacsis. La polul opus se afla tari precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Tailanda sau Vietnam, acolo unde de altfel nici nu se practica ideea de a oferi bacsis. Ba chiar in Japonia o astfel de practica este vazuta ca o insulta.

Poate ca si dincolo de cultura suntem cu totii zgarciti cand nu ne ajung banii de toate cele pe care ni le dorim, mai cu seama din perspectiva unui turist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *