Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci un tatuaj

tatuaj 4 dec.

Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci un tatuaj

Tatuajele au castigat din ce in ce mai multa popularitate, desi acum cateva decenii erau privite cu reticenta, prejudecata si trageau chiar un semnal de alarma cu privire la persoana pe care le purta. Au trecut insa de mult vremurile cand tatuajele erau asociate cu gangsterii si criminalii. Gradul de acceptare al tatuajelor in societate a crescut. Daca te-ai gandit sa iti faci un tatuaj, trebuie sa tii insa cont de cateva aspecte.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te documentezi despre proces. Citeste despre asta, vorbeste cu persoane care au deja tatuaje, vorbeste si cu artisti care fac tatuaje. Daca ai frica de ace sau de injectii, poate ca un tatuaj nu e o idee prea buna, asadar informeaza-te corespunzator inainte de a lua decizia finala.

Tine cont de faptul ca procesul este dureros. Cat de dureros? Depinde de fiecare persoana, depinde de nivelul de toleranta, insa se resimte in orice caz o durere. De asemenea tatuajele necesita un anume timp pentru vindecare. Nu se vindeca la fel de rapid precum un piercing, de exemplu, desi si unele piercinguri se pot vindeca mai greu.

Tatuajele necesita ingrijire speciala. Pentru ca desenul sa nu fie compromis, dupa tatuare pielea trebuie mentinuta curata, dezinfectata, hidratata corespunzator, pentru ca cerneala sa nu se decoloreze. Trebuiesc aplicate diverse creme si lotiuni, la recomandarea celor ce fac tatuajele.

Tine cont si de faptul ca tatuajele sunt permanente. Este posibila inlaturarea unui tatuaj, chiar si a unuia permanent, insa pielea in acea zona poate ramane cu cicatrici, iar procedura de inlaturare este destul de costisitoare. De aceea trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti face un tatuaj. Inca un lucru: conteaza foarte mult daca tatuajul va fi intr-un loc vizibil sau nu. Unele pot fi ascunse, pot sa nu se vada purtand tinuta obisnuita cu care mergi la serviciu, insa daca sunt la vedere te pot restrictiona si chiar te pot descalifica uenori din cursa de a obtine un job.

Un tatuaj e un lucru personal, ce are o semnificatie aparte pentru fiecare persoana care il poarta. Astfel, asigura-te ca iti alegi modelul si desenul care ti se pare cel mai potrivit si reprezentativ pentru tine, tine cont de faptul ca va ramane permanent si gandeste-te bine inainte sa ti-l faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *