Ce trebuie sa stii despre RCA

RCA 13 feb.

Ce trebuie sa stii despre RCA

  Auto

Indiferent la ce stadiu esti din punct de vedere al sofatului cand detii o masina, esti apt sa conduci si facia sta trebuie sa detii o polita de asigurare de tip RCA pentru a fi in termenii legii. Un aspect legal care te obliga sa tii cont de asta si sa platesti dupa caz o data la sase luni sau o data pe an pentru acest tip de asigurare.

Specificatii RCA

Trebuie sa stii despre RCA ca este valabil pe teritoriul tarii noastre si nu numai. De asemenea se considera a fi valabila si in UE si in acele state unde nu exista birou notarial si se leaga de UE. O astfel de asigurare despagubeste in momentul in care exista incidente in trafic ce se soldeaza cu pagube sau chiar si cu pierderi umane si nu numai materiale. Insa, in cazul in care iti doresti sa te asiguri ca si sotia/sotul sau o terta persoana poate avea parte de asigurarea de acest tip acest lucru se specifica pe asigurare. De altfel aceasta nu se instraineaza fara o baza legala.

Costul RCA

Costul unei polite RCA variaza pentru ca depinde de anumiti factori si anume se include varsta celui care conduce si incheie asigurarea, cel care detine masina, se tine cont de istoricul din punct de vedere al sofatului si de tipul de masina care se conduce. Cu toate acestea nu exista o prevedere a legii care sa te oblige sa achizitionezi o polita de acest gen dintr-un loc anume. Furnizori de RCA exista si ai de unde alege.

Pentru a alege un RCA ieftin trebuie sa cauti toate posibilitatile pe care le ai. Ai sansa si online de a cauta si chiar de a simula un formular care sa iti spuna ce pret are asigurarea ce urmeaza sa o achizitionezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *