Ce inseamna cand visezi ca inseli

inselat 2 feb.

Ce inseamna cand visezi ca inseli

Cand suntem treji, mintea constienta are rolul de conducere – ea dirijeaza procesele de intelegere si reactiile; in momentul in care suntem adormiti, facem loc subconstientului, care preia controlul asupra mintii. Se spune ca mintea constienta este doar varful aisbergului – care reprezinta intreaga minte umana, intregul psihic. Daca unele vise sunt ignorate ca fiind caraghioase, fara rost, altele chiar ne pun pe ganduri, avand scenarii care de care mai ciudate, uneori.

La fel este cazul viselor in care visezi ca inseli, sau ca partenerul/partenera te inseala. Pentru multi nu este un lucru neobisnuit, sunt doar incidente care sunt trecute rapid cu vederea si ziua continua cu normalul sau. Pentru altii insa dau nastere cel putin la cateva intrebari, la griji si la starea de usurare precum ca „a fost doar un vis”. Ce ar putea inseamna aceste vise?

Uneori e doar o interpretare gresita a stimulilor. Poate ca ai vazut o emisiune sau un film cu acest subiect si subconstientul te-a pus in rolul principal in vis. De asemenea, daca ai fost inselat vreodata, daca ai trecut printr-un astfel de episod, probabil ca te-a marcat. A lasat semne in subconstient si acesta reia din timp in timp scenariul. Amintirile reprimate pot fi o alta cauza a acestor vise, declansandu-le din cele mai diverse motive.

Teama de abandon si sentimentele de insecuritate sunt alte doua motive pentru care pot sa apara visele in care esti inselat/a sau inseli. Un vis intens in care este implicat un partener din cuplu care inseala poate fi si bazat pe faptul ca exista anumite probleme in relatie, fie ca sunt ele financiare, diverse certuri sau probleme de incredere aduse de indiscretii din trecut.

Visele in care inseli sau esti inselat ar putea insemna si ca iti doresti o evadare, ca s-a ajuns la o rutina in relatie si e nevoie de ceva nou, sau ca ai nevoie de o pauza.

Tindem sa uitam adesea ca subconstientul inregistreaza tot ceea ce se intampla in jurul nostru, astfel atunci cand apar astfel de vise nu trebuie sa dea motiv de ingrijorare, sunt pur si simplu o reprezentare a reactiei la diversi stimuli. Oricare ar fi cauza lor, aparitia va determina o reanalizare a relatiei si o rezolvare a problemelor eventuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *