Ce implica hipotermia?

hipotermie 23 dec.

Ce implica hipotermia?

Ce iti vine in minte atunci cand te gandesti la cuvantul hipotermie? Probabil este ceva ce descrie temperaturile: de fapt, este o stare caracterizata prin temperaturi extrem de scazute, vorbire neclara, dezorientare si in cele din urma pierderea constiintei. Daca ai vazut filmul Everest sau orice alt film care descrie frigul extrem, unul din principalele lucruri care au fost comunicate in film a fost pastrarea calmului si a ramane treaz. Ei bine, aceste lucruri sunt benefice pentru a mentine o temperatura cat mai aproapiata de cea normala.

Asta stim pana acum, insa stii care este si celalalt lucru care insoteste hipotermia? Asa e, multi oameni se dezbraca, dar nu pentru ca doresc sa gaseasca o cale de a muri mai repede- acest lucru pare a fi unul extrem, contra-productiv si prost. Dar, de ce se intampla asa?

Masuri extreme hipotermie

Procesul de a te dezbraca atunci cand nu ar trebui sa iti dai hainele jos este numit „dezbracare paradoxala” si este, de fapt, extrem de fascinant. Pe masura ce corpul tau pierde din ce in ce mai multa caldura, corpul tau induce vasoconstructia ca modalitate de a contracta reflexiv vasele de sange. In cele din urma, muschii tai incep sa oboseasca si sa cedeze, iar sangele incepe sa circule catre extremitati. Probabil ca incepi sa experimentezi un „flash fierbinte”. Victima, deja confuza din cauza hipotermiei, incepe sa isi dea jos hainele ca si modalitate de a face fata exploziei bruste de caldura- bineinteles, aceasta este o cale eficienta daca sa doreste condamnarea la moarte.

Hipotermia reprezinta o problema de sanatate ce se caracterizeaza prin scaderea temperaturii corpului si apare in urma expunerii prelungite a organisului la temperaturi extrem de scazute. Astfel, hipotermia isi face aparitia atunci cand organismul pierde caldura mai repede decat este in stare sa o produca.

Simptomele care insotesc hipotermia se caracterizeaza prin stari de frig, gandire dificila, confuzie, neindemanare, epuizare si, in cele din urma, inconstienta. Insa tratamentul in ceea ce priveste aceasta afectiune consta in incalzirea victimei. De asemenea, exista situati in care victima trebuie sa fie resuscitat cardiopulomar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *