Cat de mult conteaza sa faci o prima impresie buna

13 dec.

Cat de mult conteaza sa faci o prima impresie buna

  Diverse

De obicei persoanele ajung sa judece si sa clasifice o anumita persoana dupa prima impresie creata de aceasta. Prima impresie este una care ramane de obicei pana la sfarsit. Aceasta este rareori schimbata, cu toate ca de cele mai multe ori prima impresie este una eronata. Doar daca esti un specialist in resurse umane sau un fin psiholog vei avea posibilitatea de a citi fidel o persoana de la prima vedere.

Pentru a face o buna impresie este important sa ai in vedere o serie de lucruri minore. Lucruri care pot imbunatati substantial modul in care prima impresie este formata.

Pentru inceput ar trebui sa stai drept tot timpul. Nu, nu ca un robot, ci pur si simplu o statura corecta dreapta, fie ca stai in picioare sau ca stai asezat. Limbajul corporal este unul deosebit de important si desi acesta nu impresioneaza in mod direct statura ta poate zice multe despre tine. Pe langa pozitia corpului trebui sa ai grija la privirea ochilor. Daca vei lasa ochii in jos este un semn ca nu esti sigur pe tine sau ca nu esti confortabil cu pozitia in care esti. De asemenea unele ticuri nervoase pot aparea in situatii stresante. Spre exemplu la un interviu.

Stilul vestimentar ar trebui sa fie urmatorul tau punct de atentie. Desigur, tu te imbraci in felul tau, dar daca este vorba de ceva formal va trebui sa adopti un stil conservator si in acelasi timp elegant. Nu trebuie sa iesi in evidenta foarte mult ci doar sa fii bine imbracat.

O prima impresie nu se leaga doar de cum esti imbracat sau cum stai, desi e primul lucru pe care o persoana il observa la tine.  Sa zicem ca primele doua le-ai rezolvat, de aici totul depinde de tine. Nu fi o persoana plictisitoare, incearca mereu sa gasesti un punct comun de discutie si continui pe aceasta cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *