Campanii de publicitate costisitoare

Chanel 5 30 iun.

Campanii de publicitate costisitoare

  Diverse
Chanel 5
Chanel 5

Publicitatea este una din cele mai bune moduri de realiza marketing. Indiferent de produsul sau serviciul promovat prin realizarea unui spot publicitar vei avea un alt succes si vei avea mai multe sanse de a transmite mai eficient mesajul catre privitori. Trebuie mentionat ca in costurile de promovare pentru un clip publicitar sunt incluse nu doar costurile de productie ci si costurile legate de difuzarea acestuia.

Printre cele mai scumpe campanii de promovare realizate in istorie ajungem sa gasim urmatoarele:

Chrysler – campanie de promovare de 9 milioane de dolari

Clipul publicitar realizat de Chrysler a fost difuzat in timpul Super Bowl din anul 2011. Acesta l-a avut in prim plan pe rapperul Eminem. In clip se aude pe fundal melodia  „Lose Yorself” si la final este scris „Imported from Detriot”. Ideea principala a acestui clip este aceea de a clasa Chrysler ca o masina de lux. Desi masina nu este realizata in Detroti, ci in Ontario, chiar daca nu este o locatie distanta de Detroit este destul de greu sa lansezi o masina construita undeva in Canada, in Statele Unite.

Guinees  – campanie de promovare de 13.4 milioane de dolari

Acest spot publicitar a fost numit „Tipping Point” si este unul din cele mai populare sporturi publicitare din lume care nu a folosit efecte speciale in realizarea efectului de domino din clip. Acesta se intinde pde o perioada de 1:34 de secunde si are mai bine de 6000 de obiecte care cand unul peste celalalt pentru a crea reactia in lang. Efectul domino se sfarseste cu un pahar de bere pe care scire „Good Things come to an end”.

Channel 5 – campanie de promovare de 33 de milioane de dolari

Cel mai scump clip publicitar a fost realizat pentru parfumul Chanel 5. Clipul o are in prim plan pe Nicole Kidma, care se spune ca primit 5 milioane de dolari doar pentru cele 4 zile de filmare necesare clipului. Spotul a fost realizat sub conducerea lui Baz Lurhrmann si a fost lansat in anul 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *