Calugarul Marina

Calugarul Marina 23 apr.

Calugarul Marina

Povestea monahului Marina este o legenda veche, deci e cam greu de stiut exact care parte e adevar si care e fictiune. Aceasta a fost canonizata de catre Biserica Catolica, care, in general, nu prea au tendinta sa se asocieze cu travestiul, asa ca ii voi crede pe cuvant, de data asta. Legenda spune ca atunci cand tatal Marinei s-a decis sa fie calugar, aceasta si-a ras parul de pe cap si i s-a alaturat. Calugarii erau, evident, doar barbati, insa faptul ca poarta haine largi si nu se expun goi a ajutat-o destul de mult sa ascunda adevarul.

Totusi, intr-o zi, a plecat cu treaba de la manastire si a trebuit sa poposeasca la un han. Aceasta a avut ghinionul sa se afle acolo cand fiica hangiului isi facea de cap cu un soldat, iar niciunul dintre ei nu a folosit protectie. Cand fiica hangiului a descoperit ca e gravida, soldatul plecase de mult, asa ca a dat vina pe calugarul dragut, fara barba, care statuse acolo.

Marina era pusa in fata unei dileme, insa era atat de determinata sa ramana cu tatal ei, incat s-a decis sa recunoasca acel copil ca fiind al ei. Manastirea a repudiat-o pentru faptul ca a lasat o alta femeie gravida, asa ca a trait in afara zidurilor, cersind, pentru a avea grija de copil.

Era atat de draguta la comportament, insa, incat calugarii au lasat-o sa sa se intoarca in manastire dupa cativa ani, insa nu avea voie decat sa faca treburile de jos. Si-a crescut copilul ilegitim, care, cand a crescut, a devenit si el calugar.

Faptul ca era femeie nu avea sa se descopere decat multi ani mai tarziu, cand aceasta s-a imbolnavit si a murit, descoperirea facandu-se in timpul pregatarii pentru inmormantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *