Boli rare si ciudate

25 aug.

Boli rare si ciudate

Avem mai mereu tendinta sa exageram. Poate daca am sti adevaratul chin al unora nu am mai indrazni sa spunem cat ne este de greu. Asadar, o serie de boli rare si ciudate reprezinta si limita in a mai spune ca noi avem cel mai mult de suferit. Iata care sunt bolile de care cu siguranta nu ti-ai dori sa auzi la nimeni in preajma ta:

  1. Alergia la…apa. Necesara vietii pentru hidratare, se pare ca apa nu face bine chiar pentru toata lumea. Stiintific vorbind se numeste Aquagenic urticaria si impune dificultatea de a intra in contact cu orice forma de apa, de la banala ploaie si pana la propria transpiratie. In plus, pe masura ce apa este tot mai contaminata sau plina de clor pe atat reactia de alergie va fi tot mai acuta.
  2. Sindromul dorm non stop sau denumit stiintific Kleine–Levin. In astfel de cazuri pacientii dorm fara sa mai aiba oprire, insa nu este ceea ce pot ei controla. Se intampla ca acestia sa piarda momente si evenimente din viata, sa se trezeasca la realitate chiar si peste luni de zile. Adorm oricand, sunt efectiv deconectati.
  3. Mana de extraterestru este un fenomen cel mai adesea intalnit in cazul celor care au avut probleme de sanatate si mai ales interventii la nivelul creierului. Asadar, acestia simt ca o mana nu mai face parca parte din propriul corp si se misca involuntar, cu miscari ciudate ce pacientii nu le recunosc ca fiind facute cu acceptul lor.
  4. Accentul strain si ciudat. Dupa un episod relativ violent, cu repercusiuni la nivelul creierului se pare ca unii pacienti pot dezolta o asa zisa boala ce ii face sa vorbeasca ciudat. Acestia pretind ca au un altfel de accent, desi ei remarca ca nu se straduiesc sa faca asta ci pur si simplu…li se intampla.
  5. Sindromul celui care miroase a peste. Este un adevarat chin sa patesti asta, de vreme ce nu poti controla nimic. Efectiv mirosul te peste iti defineste lipsa unei enzime din corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *