Beneficiile medicinei alternative

medicina alternativa 19 feb.

Beneficiile medicinei alternative

Medicina alternativa se refera la practici terapeutice bazate pe metode naturale si traditionale. Metodele de tratament sunt in totalitate diferite de practica medicinala alopata. Spre deosebire de medicina conventionala care trateaza doar bolile, practicile terapeutice alternative pun accent si pe imbunatatirea calittatii vietii, pe langa tratament pentru diverse afectiuni urmarind si obtinerea unei stari de sanatate generala a individului.

Din vremuri stravechi medicina alternativa a fost folosita pentru tratarea diverselor afectiuni. Cuprinde discipline si segmente din cele mai variate, de la homeopatie la medicina naturista, acupunctura, naturopatie, terapie prin masaj sau alte metode ale medicinei traditionale chinezesti.

Medicamentele naturiste sunt utilizate pentru tratamentul diverselor probleme ale sanatatii precum insomnii, diabet, boli respiratorii, afectiuni cardiace sau circulatorii, probleme dermatologice si alergii. Unele plante precum aloe vera sau usturoi ajuta si la procesul de detoxifiere, iar alte plate sunt identificate ca un real ajutor in scaderea in greutate.

Durerile articulare pot fi usor tratate prin tehnicile acupuncturii. Avantajul este ca pot fi tratate prin aceasta tehnica inclusiv persoanele cu un sistem imunitar slabit. Printre afectiunile ce pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii se numara oboseala excesiva, stresul, durerile de cap, durerile musculare si articulare si multe altele.

Aromaterapia este o alta tehnica ce se inscrie in medicina alternativa. Se bazeaza pe utilizarea esentelor din plante pentru tratarea afectiunilor. In vremurile moderne aromaterapia a devenit complementara cu terapia prin masaj. Pielea absoarbe esentele din plante usor, iar prin masare se stimuleaza natural sistemul circulator si procesul natural de detoxifiere.

Pe langa beneficiile anterior mentionate mai trebuie amintit si unul foarte important: nu exista efecte secundare, atat timp cat remediile si terapiile medicinei alternative sunt folosite la recomandarea unui practician specializat. In plus, aceste remedii adesea sunt mult mai putin costisitoare fata de medicamentele sugerate de medicina conventionala. Desi practicile terapeutice alternative nu sunt sustinute de comunitatea medicala, au totusi rezultate si sunt la cautare din ce in ce mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.