Avantajele bankingului

banking 17 feb.

Avantajele bankingului

Internet bankingul poate fi considerat o remarcabila evolutie in sectorul bancar. Posibilitatea de a realiza tranzactii prin intermediul internetului a imputernicit clientii bancilor sa execute diverse transferuri si sa faca incasari si plati din confortul propriilor locuinte. Beneficiile internet bankingului nu se limiteaza insa la un grup anume de persoane, se fac resimtite in egala masura asupra bancherilor cat si clientilor.

Principalul avantaj al acestui serviciu bancar este faptul ca clientii nu mai trebuie sa astepte la cozi interminabile pentru a face diverse tranzactii. Intreaga procedura de deschidere a unui cont a fost foarte mult simplificata, reducandu-se considerabil si documentatia. Acelasi este si cazul inchiderii unui cont. Se poate de asemenea aplica si pentru un imprumut bancar fara a trebui vizitata filiala locala a bancii.

Bankingul traditional a fost dintotdeauna mai lent, consumand mai mult timp, fiind uneori necesara asteptarea catorva ore pentru procesarea unei tranzactii simple.

Pentru bancheri sistemul se dovedeste de asemenea foarte eficient. S-au redus considerabil costurile administrative si documentatia legata de tranzactiile bancare. Acum bancherii au posibilitatea de a gestiona nevoile a mii de clienti aproape simultan. Toti acesti factori au crescut considerabil rata profitului bancilor comerciale prin reducerea cheltuielilor operationale.

Un alt avantaj al bankingului online este faptul ca se poate accesa orice informatie legata de cont si tranzactii in orice moment al zilei. Nu mai depinzi de orele de program ale bancii pentru a putea accesa aceste informatii, in plus poti sa transferi fonduri dintr-un cont in altul in doar cateva minute.

Siguranta contului bancar este cel mai important aspect de tinut cont in cazul bankingului online. Pentru a nu fi predispus atacurilor hackerilor, trebuie ca informatiile personale stocate pe computer, parola si numele contului de utilizator, sa fie in siguranta. Acesta ar fi poate singurul neajuns, securitatea, insa cumuland toate avantajele pe care le prezinta, internet bankingul reprezinta o resursa foarte utila pentru clienti si bancheri din intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *