Angela Merkel consoleaza o tanara imigranta

Angela Merkel 16 iul.

Angela Merkel consoleaza o tanara imigranta

Rareori a fost Angela Merkel atat de direct confruntata de consecintele propriilor ei politici. Insa, o intalnire emotionala cu o tanara palestinianta a lasat-o pe moment fara cuvant si neputincioasa in incercarea de a-i explica corect fetei de ce risca sa fie deportata.

Intr-o intalnire televizata care a devenit virala, cancelarul Germaniei o mangaie pe umeri pe o fata care suspina dupa ce ii spune ca a fost una dintre „miile si miile” de refugiati pe care tara ei nu a putut sa o ajute.

Din moment ce numarul refugiatilor care ajung in Germania creste in fiecare luna – si deja, in acest an, numarul de aplicatii pentru azil, ajuns la 450.000, este de doua ori mai mare decat totalul pentru 2014 – problema este una dintre cele mai dezbatute ale tarii.

Asadar, nu a fost surprinzator ca se afla pe agenda miercuri cand Merkel a intalnit un grup de copii intre 14 si 17 ani in sala de sport a scolii lor in orasul nordic Rostock. In timpul discutiei, intitulata „Viata buna in Germania”, Reem, o palestiniana, i-a spus lui Merkel intr-o germana fluenta ca ea si familai ei, care au ajuns in Rostock dintr-o tara libaneza de refugiati acum patru ani, risca sa fie deportata.

Aceasta spus ca: „Am teluri ca toata lumea. Vreau sa invat ca ei … e foarte neplacut sa vad cum altii se pot bucura de viata si eu nu ma pot vedea pe mine.”

Markel a raspuns zicand ca intelege, insa ca „politica este uneori grea. Esti chiar in fata mea acum si esti o persoana extrem de solidara. Insa mai stii si ca in taberele de refugiati palestiniene din Liban se afla mii si mii si daca ar fi sa le spunem tuturor ca pot sa vina … pur si simplu, nu ne putem descurca.”

Cancelarul a adaugat ca spera ca procesul de luare a deciziilor, care determina daca refugiatii pot sa stea sau trebuie sa se intoarca, s-ar face mai repede. Insa, s-a oprit in mijlocul propozitiei si a murmurat „oh Gott”, cand a observat ca Reem plagea. Aceasta s-a apropiat de fata si a inceput sa o mangaie pe umeri, zicand ca: „Ai fost grozava … Stiu ca e dificil pentru tine si ai prezentat foarte bine situatia in care multi altii se afla.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *