Amazon testeaza dronele pentru livrare

11 iul.

Amazon testeaza dronele pentru livrare

Cei de la Amazon i-au intrebat pe cei de la Federal Aviation Administration daca pot incepe sa testeze dronele lor de livrare in propriile facilitati pentru a putea dezvolta sistemul de livrari Amazon Prime Air. Compania a trimis o scrisoare in aceasta saptamana catre FAA, in care cereau permisiunea de a desfasura experimente in cercetarea si dezovltarea unor vehicule aeriene fara nume facute cu scopul de a transporta colete catre clietnii Amazon. In momentul de fata compania care are sediul in Seatle doreste sa testeze un nou design al dronelor in spatiul aerian public. Daca cererea este acceptata, asta insemnaa ca echipa de cercetare si dezvoltare va putea pune in aplicare sistemul de livrari Amazon Prime Air.

Amazon spera sa puna la dispozitie Amazon Prime Air drept sistem de livrari. In luna aprilie compania a spus ca deja au testat ce-a de-a cincea si a sasea generatie de drone ce vor sa vina in spijinul sistemului de livrari. In momentul de fata Amazon este la ce-a de a 8-a versiune a dronelor.

In acelasi document trimis catre FAA este specificat ca dronele vor putea circula cu o viteza maxima de 50 de mile pe ora si sa transporte colete de pana la 3 kilograme.  Daca e sa comparam a aceste drone cu echipamentele asemanatoare de pe piata. Drona DJI de 1200 de dolari are o viteza maxima de 33 de mile pe ora.

Singura problema in acest caz este ca Amazon nu specifica in scrisoare care sunt specificatiile tehnice complete ale dronelor ce au de gand sa le testeze. Compania a spus ca doreste sa testeze dronele in conditiile in care pot cara o greutate de 3 kilogrampe pe o distanta de 10 mile in 30 de minute.  Cifre ce sunt foarte greu de atins. O mare problema in acest caz fiind greutatea si viata bateriei.

Daca FAA va decide sa aprobe cererea Amazon aceste drone ar putea fi la fel de frecvente precum sunt masinile pe drumurile Americane.

One Comments “Amazon testeaza dronele pentru livrare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *