Amante celebre

1 oct.

Amante celebre

Pe cat este de blamat conceptul de a insela, pe atat de vechi este si obiceiul. In trecut, statutul de amanta iti putea aduce beneficii reale chiar si fara sa te feresti a arata ca apartii unui om casatorit. Asta arata si puterea unei femei pana la urma.

Iata si care sunt cateva din cele mai celebre amante ale istoriei:

  1. Aspasia, amanta lui Pericle. Pana cand sa fie cunoscuta astfel, aceasta isi castigase titlul de inteleapta. Ba chiar predase filosofie lui Socrate. Ulterior casa ei gazduia intalniri ale celor care puneau tara la cale, mari filozofi.
  2. Jeanne-Antoinette de Pompadour fusese amanata lui Ludovic  al XV-lea. Datorita ei se crede ca unele din cele mai bune decizii ale vremii, din punct de vedere politic, au fost luate.
  3. Emilie du Chatelet si Voltaire au format un cuplu celebru de amanti. Se spune ca insasi ea, Emilie, a fost cea care l-a invatat pe Voltaire fizica de baza.
  4. Celia Sanchez, o amanta mai contemporana, se pare ca a fost una din metresele lui Fidel Castor. A devenit experta in arme si si-a revendicat diverse titulaturi prin intermediul relatiei cu Castor.
  5. Din istoria Chinei Cixi este doar un exemplu. Aceasta si-a castigat emanciparea mai ales prin faptul ca a oferit un mostenitor pentru tron, fapt pentru care si-a asigurat viitorul la acea vreme.
  6. DIn istoria noastra se pare ca Elena Lupescu merita de amintit. Aceasta a fost amanta, mai intai de toate, al regelui Carol al II-lea. Iubirea lor a fost mai degraba o dovada suprema a ceea ce inseamna sa iti gasesti jumatatea. Asta pentru ca el a abdicat de dragul ei, ea a plecat cu el in exil si si-au implinit marea dragoste prin uniunea casatoriei in cele din urma. Nu a fost totusi o relatie pasagera.

Amantele in trecut isi asigurau un trai bun daca reuseau ceea ce statutul de sotie nu bifase: mostenitori, mai ales urmasi pe tron. Desi erau inlocuite cu alte si alte femei, unele dintre ele au stiut sa se faca mai remarcate si sa ramana in istorie cu mai mult decat un simplu statut de metresa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *