Alternative la operatia de cataracta

cataracta 27 feb.

Alternative la operatia de cataracta

Medicina a recomandat dintotdeauna operatia ca cel mai bun remediu pentru vindecarea cataractei. Cu toate acestea studii recente arata ca exista si metode mai putin invazive si care nu sunt atat de costisitoare pentru tratarea acestei afectiuni.

Cataracta reprezinta unul din motivele principale ale orbirii permanente sau temporare. Cercetarile arata ca un numar de peste 25000 de cazur sunt tratate la nivel mondial in fiecare zi. Dintre acestea majoritatea sunt tratate prin operatie, exista insa si pacienti care  nu doresc sa ajunga la operatie si astfel opteaza pentru metode noi.

Pe langa diverse medicamente si suplimente nutritive, cercetatorii au dovedit ca cataracta poate fi vindecata si cu ajutorul unor terapii naturiste.

1. Terapia prin sucuri. Se sugereaza ca sucurile de mure, afine, zmeura si alte fructe bogate in antioxidanti au proprietati ce ajuta la lupta cu radicalii liberi din corp.

2. Terapie prin alimente. Aici intra la fel toate alimentele bogate in antioxidanti. De la fructe uscate, pana la ciocolata neagra, ceai verde sau altele, toate alimentele cu proprietati anti-oxidante sunt foarte recomandate.

3. Ayurveda. Sistem de medicina originar din India si bazat pe plante, ofera cateva solutii pentru tratarea cataractei care nu sunt deloc invazive.

4. Reflexologie si terapie prin presiune – ambele folosesc aplicarea presiunii prin diverse tehnici si proceduri pentru a reduce stresul asupra globului ocular si pentru a vindeca cataracta.

5. Se pare si ca terapia cu aburi sau chiar si sauna poate fi un remediu eficient de diminuare a cataractei si chiar de vindecare in unele cazuri.

Toate aceste forme de tratament enumerate mai sus se spune ca sunt sigure si naturale. Pe langa acest avantaj, pacientii nu sufera durere de vreun fel folosind aceste terapii alternative. Efectele secundare nu exista in cazul acestora, astfel reprezinta o alternativa ce pare a fi foarte eficienta in tratarea acestei afectiuni a ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *