10 lucruri pe care nu le stiai despre Coca-Cola

CocaCola 16 iun.

10 lucruri pe care nu le stiai despre Coca-Cola

Cu totii stim ca una dintre cele mai consumate bauturi racoritoare carbogazoase din lume este Coca-Cola, insa, foarte putini dintre noi cunoastem  in detaliu sau mici franturi din istoria din spatele acestui brand puternic.

1. Poate primul lucru pe care al trebui sa il stim despre Coca-Cola este acela ca bautura a fost inventata de catre farmacistul John Stith Pemberton si a aparut in Columbus, Georgia in 1885.

2. Initial, prima reteta Coca-Cola avea ca ingredient de baza cocaina, de unde si numele brandului.

3. Prima bautura Coca-Cola a fost vanduta ca si medicament pentru numai cinci centi. Se spune ca prin intermediul bauturii multe boli au putut fi vindecate, precum: dependenta de morfina, durerile de cap si impotenta.

4.  In cel de al doilea razboi mondial, soldatii americani au fost aprovizionati cu cate o sticla de Coca-Cola fiecare. In acelasi timp si europenii s-au putut bucura pentru prima oara de Coca-Cola.

5. Intrucat era foarte greu sa intri in posesia siropului de Coca-Cola, in timpul celui de al doilea razboi mondial, biroul de conducere a companiei din Germania a inventat o alta bautura racoritoare pentru nazisti, si anume Fanta.

6. in 1985 in urma unor studii efectuate, conducerea a decis schimbarea formulei de preparare a bauturii, implicit schimbarea gustului Coca-Cola. In lumea reala insa, oamenii crezand ca nu se vor mai putea bucura niciodata de aceasta bautura, au inceput sa se aprovizioneze, achizitionand lazi pline de Coca-Cola. Dupa cateva luni de protest in care oamenii au reactionat cerand gustul unic al bauturii inapoi, Coca-Cola a revenit la formula originala.

7. In limba chineza Coca-Cola se traduce astfel „a face gura fericita”. Fara indoiala ca americanii nu s-au gandit atunci la acest lucru atunci cand au ales numele bauturii.

8. Numele brandului este unul din cel mai intelesi termeni din lume dupa cuvantul „OK”.

9. Logo-ul brandului, avand culorile rosu si alb, este recunoscut in intreaga lume in proportie de 94%.

10. Coca-Cola investeste mai multi bani pentru advertising decat Microsoft si Apple la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *