10 lucruri pe care nu le stiai despre Coca-Cola

CocaCola 16 iun.

10 lucruri pe care nu le stiai despre Coca-Cola

Cu totii stim ca una dintre cele mai consumate bauturi racoritoare carbogazoase din lume este Coca-Cola, insa, foarte putini dintre noi cunoastem  in detaliu sau mici franturi din istoria din spatele acestui brand puternic.

1. Poate primul lucru pe care al trebui sa il stim despre Coca-Cola este acela ca bautura a fost inventata de catre farmacistul John Stith Pemberton si a aparut in Columbus, Georgia in 1885.

2. Initial, prima reteta Coca-Cola avea ca ingredient de baza cocaina, de unde si numele brandului.

3. Prima bautura Coca-Cola a fost vanduta ca si medicament pentru numai cinci centi. Se spune ca prin intermediul bauturii multe boli au putut fi vindecate, precum: dependenta de morfina, durerile de cap si impotenta.

4.  In cel de al doilea razboi mondial, soldatii americani au fost aprovizionati cu cate o sticla de Coca-Cola fiecare. In acelasi timp si europenii s-au putut bucura pentru prima oara de Coca-Cola.

5. Intrucat era foarte greu sa intri in posesia siropului de Coca-Cola, in timpul celui de al doilea razboi mondial, biroul de conducere a companiei din Germania a inventat o alta bautura racoritoare pentru nazisti, si anume Fanta.

6. in 1985 in urma unor studii efectuate, conducerea a decis schimbarea formulei de preparare a bauturii, implicit schimbarea gustului Coca-Cola. In lumea reala insa, oamenii crezand ca nu se vor mai putea bucura niciodata de aceasta bautura, au inceput sa se aprovizioneze, achizitionand lazi pline de Coca-Cola. Dupa cateva luni de protest in care oamenii au reactionat cerand gustul unic al bauturii inapoi, Coca-Cola a revenit la formula originala.

7. In limba chineza Coca-Cola se traduce astfel “a face gura fericita”. Fara indoiala ca americanii nu s-au gandit atunci la acest lucru atunci cand au ales numele bauturii.

8. Numele brandului este unul din cel mai intelesi termeni din lume dupa cuvantul “OK”.

9. Logo-ul brandului, avand culorile rosu si alb, este recunoscut in intreaga lume in proportie de 94%.

10. Coca-Cola investeste mai multi bani pentru advertising decat Microsoft si Apple la un loc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *